VOLKSWAGEN CABRIOLETCLUB NEDERLAND
:
VWCOCGB Internationale meeting 2017
Topless in de Trossachs
Vrijdag 18 t/m zondag 20 augustus.Voor onze International 2017 gaan we richting de Schotse Hooglanden. Onze uitvalsbasis is het Stirling Court Hotel in de buurt van de Universiteit van Stirling, het stadje Bridge of Allan en het Wallace monument. Van hieruit zullen we toertochten maken door het afwisselende landschap in deze fantastische omgeving.

Op vrijdagmiddag heten we alle deelnemers welkom tijdens de meet & greet, en ’s avonds  kunnen we ons te goed doen aan een warm buffet. Het nabijgelegen Bridge of Alan is een gezellig stadje aan de Allen en zeker een bezoekje waard als u op vrijdag nog wat tijd over hebt. In het plaatsje vindt u Stirling University, het Nationaal Wallace Monument dat hoog boven zijn omgeving uittorent, en een eerbetoon aan de Schot Sir William Wallace is, en tevens heeft u vanaf hier een goed zicht op het bovenop een rots gelegen kasteel Stirling.
Zaterdag staat in het teken van een rondrit door het aan de voet van de Schotse Hooglanden gelegen Trossachs
gebergte. In het Queen Elisabeth woud volgen we een route die Queen Victoria in de 19e eeuw graag reed in haar koets. ’s Middags stappen we aan boord van de Sir Walter Scott, een Victoriaans stoomschip, voor een tocht over Loch Katrine. Dit loch (=meer) dient als reservoir voor de watervoorziening van Glasgow. De hoge eisen die worden gesteld aan de zuiverheid van het water worden weerspiegeld in het prachtige helderblauwe meer.
Het loch wordt omringd door bergen die zorgen voor spectaculaire plaatjes. Na afloop van de rondvaart zijn er onderweg terug naar het hotel twee keuzes voor een tussenstop. Beide attracties zijn te klein om de hele
groep te ontvangen, dus maak vooraf uw keuze.

U kunt kiezen uit een bezoek aan:
1.Kasteel Doune; gebruikt als filmlokatie voor Monty Python en de Heilige Graal en ook voor de tv-series Outlander en Game of Thrones.
2.
Deanston Whisky Distilleerderij; als je besluit om een wee dram whisky te proeven, houd er dan wel rekening mee dat het wettelijk toegestane alcoholpercentage in je bloed veel lager ligt dan bijvoorbeeld in Engeland! Ter plekke zullen entreebewijzen voor de attracties worden uitgedeeld op basis van wie het eerst komt die het eerst maalt. Als alternatief kunt u ook een tussenstop maken in Callander, een gezellig oud Schots plaatsje met als attractie het Rob Roymuseum.
De zaterdagavond heeft een Schots thema. Wees erop voorbereid dat een doedelzakspeler, haggis (Schots vleesgerecht) en een paar kilts voorbij zult zien komen. We zullen op een later moment contactgegevens doorgeven van kilt verhuurbedrijven, als iemand het leuk vindt om dat eens uit te proberen. Alle details, inclusief de dress code voor de dames volgen (dit alles natuurlijk geheel vrijblijvend!).

Op zondag volgen we de toeristische Andy Scott Openbare Kunst route op weg naar “The Kelpies”, een kunstwerk dat bestaat uit 2 reusachtige paardenkoppen, een aan elke kant van de sluisdeuren in het kanaal. Er is onderweg ook tijd voor een bezoek aan het Wallace monument of de historische Alloa Toren.
Let op!
Het Edinburgh Fringe festival duurt de hele maand augustus, vandaar dat accommodaties in dat gebied vroeg volgeboekt zullen zijn. Als u Edinburgh wilt bezoeken tijdens uw trip, houd hier dan rekening mee.
Er zijn veel mogelijkheden om een vakantie in Schotland vast te plakken aan dit evenement. Als u hierbij hulp nodig heeft, neem dan gerust contact op met de organisatoren. Hun contactinformatie vindt u op het inschrijfformulier.
De organisatie behoud het recht om het hierboven beschreven programma te wijzigen indien de omstandigheden dit noodzakelijk maken.
We sluiten het weekend officieel af bij Callendar House, een landhuis gelegen in het
Callendar Park in Falkirk, centraal Schotland. In de 19e eeuw werd het compleet verbouwd en uitgebreid in de stijl van een Frans Renaissance kasteel, in combinatie met elementen uit de Schotse architectuur. Van oorsprong is het gebouw echter een 14e eeuwse torenwoning.
Als extra optie, en niet inbegrepen in de kosten voor deze trip, kunt u op maandagmorgen een bezoek brengen aan Kasteel Stirling, een van de mooiste in het Verenigd Koninkrijk. 
Helaas kunnen ze ons niet op zondag ontvangen, maar een bezoek op maandagmorgen is ook zeker niet verkeerd. Kijk voor meer informatie op hun website. De entreekosten zijn bescheiden: £14,50 voor volwassenen, £8,70 voor kinderen, plus parkeerkosten. Natuurlijk zal iedereen die dit uitstapje met ons wil maken, hier ook op zondag moeten overnachten. Wilt u dit alstublieft aangeven op het aanmeldingsformulier.
aanmelden voor de     overtocht